fredag 17. mai 2013

17.mai- vår nasjonaldag.

Det norske flagg pryder idag vårt land. Fra alle hus i dette langstrakte land, fra kyst til kyst, fra by til grend så ser vi flagget i rødt, hvitt og blått. Norge fikk sin første grunnlov 17.mai 1814, da var vi under danske kongen, men allerede i november samme år inngikk vi i union med Sverige og den varte til 1905, da vi fikk vår egen konge- Kong Haakon VII.
17.mai ble feiret enkelte steder, men etterhvert kom hele landet med i feiringen. Det er en offentlig flaggdag og fridag for alle. Vår dikter Bjørnstjerne Bjørnson var den som første gang tok initiativ til barnetoget. 
Så nå går alle skolebarna i tog med skolemusikkorpset i teten , pyntet og fine med sine flagg. Alle hovedgater i alle små og store byer og bygder er fulle av folk som vil se barnetoget. I Oslo er Karl Johans gate full av folk som vil se barnetoget, og øverst finner vi slottet hvor hele kongefamilien står samlet og vinker til alle barne som går i toget. Etterpå blir det pølser, is og ballonger for barna, og så samles de på skolene hvor det er leker, tombola, is og pølser. 
Ja det er en barnas dag og hele nasjonen feirer. Det er vel ingen land i verden som feirer den slik som oss. Det er mange turister som kommer til Oslo for å overvære nettopp denne dagen, for den er unik og den minner oss om at vi er ett fritt folk som lever i et demokrati og det skal feires!!!!
1 kommentar:

  1. Happy birthday Norway, and happy birthday to you to:) Congratulations to you on Norway's Constitution/National Day:) I hope you had an Amazing celebration and an Amazing day:) Cool pictures, nice too:)

    SvarSlett