søndag 23. juni 2013

Midtsommer og Sankthans !

Idag, den 23. juni feirer vi Sankt Hans eller midtsommer, og noen tradisjoner har vi jo. Det er egentlig en kristen høytid til minne om døperen Johannes sin fødsel den 24.juni, også kalt Jonsok. Bål, trekkspill og dans, rømmegrøt og spekemat og øl, og den nye varianten grilling. Det er jo ikke hvemsomhelst som har lov å tenne bål, og der jeg kommer fra er det en Lions forening som står for arrangementer. Vi samles ved vannet og her er det underholdning, sang og dans, leker for barna og lodd salg og boder med salg av vafler, pølser, brus og is.
Det blir jo ikke mørkt om kvelden, men bålet tennes kl 21. 








Det er jo mange ungdom og voksne som gjerne tar seg en fest på denne dagen,men problemet er jo at den alltid feires den 23. og det kan jo da komme en arbeidsdag derpå, og oi oi det er virkelig dagen derpå for mange. Nei, vi skulle gjort som svenskene. De feier alltid midtsommer på den nærmeste fredag. De feirer med sild, nypoteter og snaps, dans rundt midtsommer stangen.  Tidligere skulle det være gamle poteter til silden, fordi man da kunne vise at man hadde hatt en god avling året før og at de hadde poteter helt til de nye kom i juni.



Idag har regnet plasket ned og nå snur jo også solen som vi sier,men jeg ønsker dere alle en god sankthans og midtsommerfeiring.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar